10 parasta suomalaista bändiä FB -kyselyn mukaan - osa 2

Niin monen suomalaisen bändin soittaessa täyteen pakatuissa keikkapaikoissa punkkareille, hevareille, poppareille, indie -faneille ja monille muille, on vaikea ennakoida, mitkä bändit ovat kivunneet parhaimpien kymmenen bändin joukkoon Facebook kyselyn tuloksena. Edellisessä osassa listasimme 5 listalle päässyttä bändiä: HIM, Nightwish, Apocalyptica, The Rasmus ja Huoratron. Tässä osassa paljastamme viisi muuta bändiä, jotka kiipesi top 10 listalle:

Sunrise Avenue

Tämä espoolaisbändi on voittanut miljoonien ihmisten suosion melodisella pop-rockillaan. Vuoden 2010 – 2013 välisenä aikana siitä tuli yksi Saksan radiossa eniten soitetuista bändeistä. Bändin lauluntekijä ja laulaja hallitsee käytännöllisen kosketuksen elämää suurempiin balladeihin radioystävällisen pop-rockin lisäksi. Laulut, kuten “Hollywood Hills”, “Fairytale Gone Bad” ja “Heal Me”, kykenevät koskettamaan monien ihmisten sydämiä. Sunrise Avenue on ehdottomasti parhaimmillaan areenaympäristössä. Albumi Out of Style julkaistiin jopa 70 maassa.

Children of Bodom

Laulaja, lauluntekijä ja kitarasankari Alexi Laiho ruorissaan, Children of Bodom haastaa helpon luokittelun. Useista metalli genreistä ja punkista piirteitä ottanutta bändiä on luokiteltu kaikkea melodisesta death metallista power metalliin. Children of Bodom onkin kaikkea tätä ja paljon muutakin. Laihoa pidetään tällä hetkellä yhtenä maailman suurimmista kitarasankareista, ja hänellä on jopa ESP-kitarasta oma malli. Children of Bodom on sijoittunut kansainväliseksi ilmiöksi alusta alkaen ja on tuottanut useita metalli-klassikoita, kuten “Hatebreeder”, “Hate Crew Deathroll” ja “Are You Dead Yet?”

French Films

Nämä indie rokin kiertuesoturit soittavat aurinkoista rokkia jossa on vaikutteita englantilaisesta indie ja post-punkista sekä Amerikan Surf-musiikista. French Films rakastavat olla tien päällä ja viettävät paljon aikaa kierrellen Eurooppaa, joissa heidän hikiset, ylpeät esiintymiset on voittaneet heille seuraajia. Heidän levynsä ovat sytyttäneen blogosfäärit tuleen ensimmäisestä singlestään “The Golden Sea” julkaisemisen jälkeen vuonna 2010. He julkaisivat ylistetyn debyyttialbuminsa Imaginary Future vuonna 2011. Hellittämättömän kiertueensa ansiosta he voittivat European Border Breakers -palkinnon vuonna 2013.

Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN)

Pertti Kurikan Nimipäivät koostuu neljästä keski-ikäisestä miehestä, jotka ovat henkisesti vammaisia. Heidän laulunsa, palaten takaisin vuoden 1977 klassisiin punk-ääniin, kertovat tarinoita heidän elämästään. Bändi sai alkunsa osana kulttuuriohjelmaa vuonna 2009, ja otti Suomen myrskyn lailla. Bändistä on myös tehty kriitikoiden kehuma dokumenttielokuva The Punk Syndrome. He ovat kiertäneet Manner-Eurooppaa ja niin bändi kuin elokuvakin on esiintynyt South by Southwest festivaaleilla Austinissa, Texasissa. Fanit aloittivat keräyksen saadakseen Pertti Kurikan Nimipäivät ja The Punk Syndrome elokuvan britteihin.

Sonata Arctica

Ota Nightwishin mahtipontisuus ja liitä se Queenin teatraalisuuden kanssa. Lisää arktista hulluutta ja saat Sonata Arctican. Tämä on bändi, joka ei jätä mitään puolitiehen. Sonata Arctican musiikkia pidetään power metallina, mutta tämä luokittelu jättää bändin olennaisen outouden ja omaperäisyyden pois laskuista. Bändi soittaa klassista eurooppalaista metallia korkealla, lyyrisellä ja sinfonisella otteella, mutta kuten Stone Grow Her Name nimisen levyn mukaan voi huomata, että heissä on myös jotain hieman mystistä. Ehkä revontulista satoi taikapölyä heidän päälleen. Kemistä, napapiirin läheltä, kotoisin olevalla bändillä on kiinteä fanikanta Euroopassa ja Japanissa.

Mitä mieltä sinä olet tästä Facebook käyttäjien äänestämästä listasta suomen parhaista bändeistä? Pääsikö oma suosikki bändisi mukaan listalle? Olisitko sinä äänestänyt toisin? Mikäli tästä listasta
 ei tällä kertaa löytynyt sinun suosikki bändiäsi, älä huoli, joka vuosi luodaan uusia äänestyksiä ja listoja, jotka suosikkisi voi vallata ja vaikka kukaan muu ei ole samaa mieltä kanssasi parhaan bändin sijasta, ei sekään haittaa, sillä olemme kaikki yksilöllisiä mieltymyksissämme ja musiikkimaussamme ja niin kauan kuin kaikille löytyy miellyttävää musiikkia, maailmassamme on kaikki hyvin.