10 parasta suomalaista bändiä FB -kyselyn mukaan - osa 1

Jokaisessa tyylilajissa suomalaiset bändit soittavat loppuunmyydyillä keikoilla. Eräässä Facebook kyselyssä kysyttiin käyttäjiltä heidän mielestään parasta suomalaista bändiä. Facebook-sivulla kyselyssä kysyimme lukijoilta kertoa meille heidän suosikki suomalaisista bändeistään. Tässä on top 10, joka on koottu tuhansista vastauksista. 1950 -luvun letkajenkka villityksen jälkeen, Suomesta on noussut satunnaisia suosittuja artisteja, joka vangitsi maailman kiinnostuksen, mutta viimeisten kymmenien vuosien aikana yhä useampi suomalainen bändi on onnistuneet tekemään läpimurron kansainvälisillä markkinoilla omilla tyylillään. Katsokaamme, mitkä bändit pääsivät kärkikymmenen joukkoon:

HIM

Soittaen omaa “love metal” -brändiään, HIM on klassisen muotin rock-bändi. Laulajana ja lauluntekijänä Ville Valolla on karisma, kun taas bändin lataa ikimuistoisen riffin ikimuistoisen riffin jälkeen. Heidän imagonsa koostuu romanttisesta sekoituksesta punaisia verhoja ja film noir charmia, ja kappaleet tutkivat eksplisiittisesti sitä hämärää, sumuista aluetta, jossa rakkaus ja kuolema kohtaavat. Aktiivisia yli 20 vuotta, heistä tuli globaaleja tähtiä, kun heidän viides albumi, Dark Light, julkaistiin vuonna 2005.

Nightwish

Kiteen pienestä kaupungista, venäjän rajan läheltä kotoisin olevasta Nightwishista on tullut symfonisen metallin pohjoinen tähti, jota monet saman tyylilajin bändit eivät voi kuin seurata. Heidän kansainvälinen uransa alkoi Wishmasterilla jo vuonna 1999. Bändillä on useita maailmankiertueita takanaan, loppuunmyytyjä areenoja ympäri maailmaa. Tuomas Holopainen on aina ollut elokuvamusiikin fani ja heidän albumi, Imaginaerum, innoitti saman nimisen elokuvan yhteistyössä ohjaaja Stobe Harjun kanssa.

The Rasmus

Nämä kaverit aloittivat teini funk rockereina, täynnä energiaa ja muuttuivat sitten tyylikkääksi rockbändiksi, jossa oli juuri oikea määrä pimeyttä, jotta heidän poptäydelliset kappaleet olisivat houkuttelevia. Vuonna 2004 ei ollut montaa paikkaa maailmassa, johon olisi voinut mennä kuulematta radiota “In the Shadows” kappaletta. Dead Letters, albumi, josta tämä single otettiin, muodosti maailmanlaajuisen hitin. Bändi on erityisen suosittu Aasiassa ja Euroopassa ja yksi sen jäsenistä asuu nyt Singaporessa ja toinen Italiassa, ei ole huono joukolle teini-ikäisiä, jotka kokoontuivat jammailemaan funkkia silloin aikoinaan.