Euroopan kymmenen parasta pientä musiikkifestivaalia - osa 2

Pidätkö musiikkitapahtumista ja festareista, mutta et niiden mukana tulevasta tungoksesta ja väkijoukosta? Etkö välitä kuraisilla pelloilla telttailusta, mutta haluat silti saada autenttisen kesäfestari kokemuksen? Käytkö joka vuosi samoilla festareilla ja haluaisit kokeilla jotain uutta? Mikäli vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, tämä artikkelisarja on sinulle, sillä tässä tarkastelemme mitä vaihtoehtoisia, pienempiä ja vähemmän tunnettuja musiikkifestivaaleja Euroopasta löytyy. Ken tietää, kenties löydät uuden suosikkisi tältä listalta!

Aste Nagusia, Bilbao, Espanja

16.- 24. Elokuuta Unohda La Tomatina ja härkä juoksu Pamplomassa. Joka vuosi Bilbao vapauttaa yhden Euroopan suurimmista juhlista sen kaduille, ja se on yksi niistä, jota ei kannata missata! Yhdeksän päivän “Big Week” -tapahtuma on baskikulttuurin juhla, kun kadut täyttyvät tanssista, juhlimisesta, konserteista, ilotulitteista ja perinteisiä urheilulajeista yötä päivää. Mutta tämähän ei olisi mikään festivaali ilman kummallista puunhakkuu esitystä! Hinnat vaihtelevat, paljon on ilmaista.

Surfer Joe Summer Festival, Livorno, Italia

20.- 22. Kesäkuuta Sinun ei tarvitse olla kokenut surffari tai omistaa omaa surffilautaa tai, itse asiassa edes elää lähellä merta, jotta voit arvostaa surffi musiikkia ja kulttuuria SJSF: ssä. Ripaus viiskyt ja kuuskyt luvun nostalgiaa, Fender -kitaroita enemmän kuin voit ravistella plektriumia ja miehiä ruohohameissa, jotka ratsastavat skeittilaudoilla, tämä festivaali ilahduttaa ja opettaa sinua mielellään instrumentaalissa surf rockissa. Joitakin musiikkityylin seminaareja on jopa ohjelmistossa, mutta myös esimerkiksi retrokitara -näyttelyitä, elokuvia, jotka ovat dokumentoineet musiikkityyliä, markkinat levyjen ostoon, muistoesineitä ja vintagevaatteita sekä tietenkin keikkoja rannalla. Voit pestä kaiken alas Hotdogilla ja hienolla italialaisella jäätelöllä Grease -tyylisessä amerikkalaisessa ruokabaarissa. Sisäänpääsy ilmaiseksi.

Urban Art Forms -festivaali, Graz, Itävalta

3.- 5. Heinäkuuta

Ei löydy mitään ilmeistä tapaa kuvailla tätä, joten kerro vain siitä: Urban Art Forms on valtava mash-up isolla pelolla, jossa on joitakin parhaista elektronisen musiikin esityksistä joita tulet koskaan kuulemaan. Se on mielenkiintoinen sekava paikka, jossa paljon hyvännäköisiä ihmisiä tulee hulluiksi, se on kaikkea mitä voit kuvitella sirkusteltan sisälle, ilman leijonia. Festivaali, joka on nyt toiminut yli kymmenen vuotta, on aina halunnut juhlia visuaalista materiaalia musiikin ohella, eli kun Chase & Status, Steve Aoki, Erwin ja Edwin ja Leftboy saavat lantiosi liikkumaan, silmillesi on tarjolla täysin oma juhla. Viikonloppulipun hinta on noin 99 €.

Les Vieilles Charrues, Carhaix, Ranska

17.- 20. Heinäkuuta Joskus et tarvitse erikoisia juttuja ja sivutapahtumia. Joskus tarvitset vain hämmästyttäviä bändejä ja ripaus ranskalaista hienostuneisuutta. Astu eteenpäin Les Vieilles Charruesille. Festivaali alkoi todella pienesti lähes 30 vuotta sitten, jolloin ystäväryhmä kokoontui jakaakseen rakkauttaan hyvään ruokaan ja musiikkiin. Tämän jälkeen tapahtuma on kasvanut nähdäkseen Arctic Monkeys, Black Keys, Thirty Seconds to Mars, Miles Kane ja jopa Sir Elton Johnin esitykset. Suurista nimistä huolimatta festivaalilla säilyy se alkuperäinen tunne iloisesta juhlasta ystävien keskuudessa. Telttailu on ilmaista ja koska 80 prosenttia festivaalin toimittajista tulee Brittanystä, on festivaalilla paljon paikallisia makuja ja tukea. Tämä on ehdottomasti loistava vaihtoehto jos haluat nauttia musiikista aikuiseen makuun mutta silti rennosti ja mukavasti ranskalaisen ruoan ja viinin kera. Täydellistä tosiaan.Mitä mieltä olet ehdotuksistamme? Löytyikö listalta sinua kiinnostava musiikkitapahtuma jonka haluaisit nähdä ja kokea ensi kesänä? Halusitpa sitten rauhallisen ja hienostuneen tapahtuman, perinteistä festarimeininkiä telttailuineen ja räpiköimisineen tai musiikkitapahtuman joka soveltuu koko perheelle, Euroopasta löytyy musiikkifestari kaikkien tarpeisiin ja toiveisiin.